click the picture to cik epal's official blog

click the picture to cik epal's official blog
klik jangan tak klik

Tuesday, April 10, 2012

Filem Berani Punya Budak



Sinopsis Filem Berani Punya Budak:




Shuhami Abdullah/Tong (Afdlin Shauki) baru sahaja tiba di lapangan terbang, namun dia telah ditangkap oleh pihak Interpol & disoal siasat kerana disyaki terlibat dengan kegiatan gangster Thailand. Di sini, Shuhaimi berceritakan mengenai kehidupan abang iparnya.
Pairot, kembali semula menjalani kehidupan normal selepas keluar daripada penjara dan dia menguruskan restoran bersama iparnya, Tong. Kemudian, satu hari Pairot mendapat satu panggilan untuk melaksanakan tugas terakhir, iaitu mencuri data peribadi pelanggan daripada sebuah syarikat kad kredit.


Pairot telah dipaksa untuk melakukan kerja tersebut setelah pemanggil menculik Tong dan mengugut untuk membunuh dia sekiranya kerja itu tidak dapat diselesaikan.


Pairot terpaksa melakukan kerja itu dan berjaya melepaskan Tong. Namun, perkara tersebut menjadi kucar kacir apabila Pairot telah dikenalpasti sebagai penjenayah & diburu oleh pihak polis serta Metropolitan Mafia. Mereka berdua berjaya melepaskan diri dan bercadang untuk menjumpai timbalan presiden syarikat kad kredit untuk memaklumkan bahawa Pairot tidak bertindak atas kehendak sendiri.


Walau bagaimanapun, semakin lama mereka semakin terperangkap dengan situasi ini, dan ia melibatkan konspirasi yang telah dirancang lebih awal. Adakah mereka berjaya menyelesaikan masalah tersebut?





















Saksikan di pawagam berhampiran anda 26 April 2012 ini! =)

7 comments:

Udinz.com said...

eh..cik epal update kat sini la..hehe

SEORANG CHE NA said...

sinngah dan follow la blog saya ye..
saya perlukan sokongan...

Mia Kassim said...

Singgah ke blog http://shumie-dz.blogspot.com (^_^)

Joeji Takash said...

Kartun atas sekali tu style meh! Saya pun lukis kartun gak. Usya blog saya kat sini: http://the-comic-geek.blogspot.com

Webcomic by The Comic Geek

Liza Nova said...

Hye cik epal jom melawat saya dia http://novaleeza.blogspot.com

Leadership Developmant Training said...

ijin nyimak ya gan :)
salam kenal dari kami outbond di malang :)
jangan lupa kunjungi kami di website kami : http://www.nolimitadventure.com/

Nurul Suryana said...

sy dah follow officialblog cik epal.. ni link sy. http://nurulsuryana.blogspot.com.
do visit n follow me yaw? hehe..